perjantai 17. syyskuuta 2010

Kazan, Republic of Tatarstan, Russia.

Kazan (ven. Казань, tataariksi Qazan) on Tatarstanin tasavallan pääkaupunki ja yksi koko Venäjän federaation suurimmista kaupungeista. Se on suuri teollisuuden, kaupan, kulttuurin keskus ja myös tataarikulttuurin tärkein keskus. Se sijaitsee Volga- ja Kazanka-jokien (Qazansu) yhtymäkohdassa keskellä Venäjän Euroopan-puoleista osaa.

Nain sanoi Wikipedia. Moskovan jalkeen pidan hyvin paljon kyseista kaupungista. Ei liian suuri, muttei liian pienikaan. Toistaiseksi ihmiset joita olen tavannut niin kaupungeissa kun junissakin ovat olleet todella ystavallisia ja jotain aivan muuta kuin mita monen Suomalaisen mielikuvissa liikkuu. Ainoa tosin on et monessa paikkaan ilman paikallisten apua et selvia tiskiluukkua pidemmalle, silla Venalaiset ei tunnetusti englannintaidoillaan loista ja vaikka loistaisivat, eivat he sita puhuisi. Kysymyksen saattavat ymmartaa mutta vastaus tulee Venajaksi. Mahdollisimman paljon koitan tuota kielta sisaistaa, jotta saisin jo neljannen kielen milla kommunikoida. Pakkoruotsi olisi pitanyt jo vuosia sitten vaihtaa pakkovenajaksi. Sitahan tunnetusti puhuu useampi satamiljoonaa kansalaista...

Hotelliasustaminen taalla on sikakallista, alta 100eur vuorokausi tuskin mitaan loydat joten on hyvin suositeltavaa saada paikallinen kontakti ja katto paanpaalle. Siina asiassa auttaa www.couchsurfing.org. Suosittelen! Toimii!

Ruoka taalla Kazanissa Moskovaan verrattuna on todella edullista. Kahdella eurolla herkuttelin pisnes-lounaan sisaltaen salaatin, alkukeiton, paaruoan ja paalle viela teet ja paakkelssit, joten kun tietaa mita tekee, voi elella hyvinkin Aasian hintatasolla.

Seuraavalle etapilleni, Aasian mantereelle, Ural-vuorten tuollepuolen, Ekaterinburgiin, siirryn lauantai iltana ja loydan toivottavasti itseni sielta aamupaivasta paikallista aikaa joka lienee muutaman tunnin Moskovan aikaa edella. Skriivaan sitten uudet tarinat kunhan olen majoneesista tuttuun kaupunkiin ensin tutustunut.

Siihen asti voitte vaikka ihailla kuvankaunista Ladaa, joita nayttanee kiesittelevan taalla viela kuin vanhoina hyvina aikoina...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Have a nice voyage!! t. G=)