torstai 28. lokakuuta 2010

Beijing, China

Peking eli Beijing (北京 [Běijīng]) on Kiinan kansantasavallan pääkaupunki. Peking on Kiinan kolmanneksi suurin kaupunki Chongqingin ja Shanghain jälkeen. Pekingiä pidetään Kiinan politiikan, koulutuksen ja kulttuurin keskuksena, kun Shanghaita ja Hongkongia taas pidetään talouden keskuksina. Juna harppasin rajanyli Mongoliasta Kiinan puolelle Pekingiin.
Matka kesti noin puolitoista vuorokautta. Tällä kertaa juna oli jo hieman luksukkaampi kuin edelliset Venäläisvalmisteiset karjavaunut.
Oli kaikenmaailman informaatiotaulut ynnä muut teknologian ihmeet ja peräti LCD-televisiot hyteissä, jotka tosin eivät avautuneet koko matkalla. Lievätkö muuta kuin koristeena...
Oikeastaan tälle asemalle päättyi virallinen "Trans-Mongolian" -reittini, joten olisi varmaan blogibannerivaihdon aika. Kilometrejä Moskovasta reitille kertyi 7865km. Tähän kun lisää vielä matkan Jyväskylästä itse Moskovaan, tulee yhteismääräksi noin 9000km. Tänne ei kuitenkaan matkani vielä sentään pääty, vaan vasta alkaa!

Peking loistaa hienoudellaan kaikkien niiden kymmenien neukkukylien jälkeen ja etenkin Ulan Batorin, jota maailman rumimmaksi pääkaupungiksikin haukutaan.
Kiinalaiset rakastavat puita ja sen myös näkee katukuvassa. Kaupunkiin on viljelty paljon erilaisia puistoja joissa voi levähtää kaiken urbaanin hässäkän keskellä. Puistot tuppaavatkin olevan täynnä keski-ikäisiä ukkoja pelaamassa lautapelejään.

Koluttuani Kiinan muurit, Kielletyt kaupungit, Taivaallisen rauhan aukiot ynnä muut basic-nähtävyydet, lähden aikamatkalle kohti futuristista Shanghaita! Back to the future!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Have fun, be ware of yourself, don't be ö jupo. G=)